U organizaciji GO HDZ-a Grada Zagreba u srijedu 5. studenog u prostorijama ŠRC Sava Sesvete održano je druženje buduće predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i gospodarstvenika Grada Zagreba.

Prisutne je najprije pozdravio predsjednik PO HDZ-a Sesvete i zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini gospodin Ante Plazonić. Nakon riječi dobrodošlice gospodina Plazonića prisutnima se u ime domaćina obratio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba gospodin Andrija Mikulić. Mikulić je istaknuo kako u Gradu Zagrebu ima oko 50000 obrtnika i poduzetnika koji čine jednu četvrtinu ukupnog gospodarstva Republike Hrvatske. Naglasio je kako se oni susreću sa problemom velikih nameta od strane Grada Zagreba te kako sam Grad od svog proračuna koji iznosi preko sedam milijardi kuna za poduzetnike i obrtnike izdvaja oko dvadeset milijuna kuna što je svakako premalo, a jedna od posljedica toga je i gašenje gotovo svih tradicionalnih zagrebačkih obrta. Na kraju svog izlaganja Mikulić je istaknuo kako Grad Zagreb treba omogućiti poticanje zapošljavanja, najam gradskih prostora po povlaštenim cijenama te provedbu kapitalnih investicija, dok je država dužna osigurati stabilnu poreznu politiku kako bi se razvijalo i opstalo poduzetništvo i obrtništvo. Gospodin Mikulić ispraćen je aplauzom, a istim je pozdravljena i buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Gospođa Grabar Kitarović naglasila je da je upoznata sa problemima s kojima se susreću poduzetnici te da predsjednik kao pravi menadžer okružen stručnjacima i poduzetnicima može uvelike doprinjeti razvoju hrvatskog gospodarstva. Obećala je da će kao buduća predsjednica Republike odmah tražiti od Vlade izvanrednu sjednicu po pitanji zabrinjavajučeg stanja u hrvatskom gospodarstvu te da se neće držati po strani kao aktualni predsjednik. Prisutnima se povjerila kako se sastala sa brojnim  potencijalnim inozemnim ulagačima koji su nestabilnu poteznu politiku RH označili kao glavnu prepreku za ulaganja u našu domovinu. Za kraj govora Grabar Kitarović je naglasila kako Hrvatska uz svoj geostrateški položaj i sva prirodna blaga i resurse ne smije biti gospodarski zapostavljena te da će kao buduća predsjednica Hrvatske učiniti sve da Hrvatska postane privlačna investitorima, ali i da gospodarska klima bude pozitivna i za sve gospodarstvenike u Republici Hrvatskoj.

Druženje s gospodarstvenicima je nastavljeno u neformalnom tonu uz prigodnu zakusku.