Dana 5. srpnja 2015. u Župi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu održan je 7. tradicionalni susret vjernika kotorvaroške doline pod motom „Susresti drage ljude i čuti o rodnom zavičaju“. Susret je započeo svetom misom zahvalnicom u spomen na sve poginule, ubijene, stradale i nestale Hrvate kotorvaroške doline. Misu je predslavio fra Juro Marčinković, rodom iz Kotor Varoša, a sada na službi u Sućurju/Hvaru, uz suslavlje župnika i domaćina fra Zdravka Dadića i župnog vikara fra Stipu Karajicu te fra Zorana Mandića i fra Marka Bandala, također, rodom iz Kotor Varoša.

Nakon mise susret se, uz hranu i piće koje su donirali prijatelji Kotor Varoša i članovi Organizacijskog odbora, nastavio druženjem nekoliko stotina vjernika, raseljenih Hrvata iz Kotor Varoša i njihovih prijatelja. Bila je to prigoda da se Hrvati iz Kotor Varoša, koji su raseljeni i žive diljem Hrvatske, BiH, susjednih zemalja i Europe barem jednom godišnje u većem broju i na jednom mjestu sastanu, razmjene iskustva i popričaju o rodnom zavičaju.

Nazočni su bili i brojni gosti i uzvanici, među kojima i brojni dužnosnici GO HDZ GZ: Ivan Ćelić, Zoran Piličić, Ante Plazonić, zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba; Stipe Velić, gradonačelnik Dugog Sela; Dražen Markota, predsjednik VGČ Sesvete, dr. Miroslav Miličević, predsjednik VGČ Gornja Dubrava te članovi ZBGŠ.

U svojim govorima gosti i fratri su pozvali raseljene i prognane Hrvate da ne zaborave svoj rodni zavičaj i svoje tradicijske običaje te čuvaju baštinu i spomen na svoje ognjište.