U dupkom punoj dvorani zagrebačkog Hotela „Panorama“ večeras je svečano obilježena 26. obljetnica osnutka HDZ-a Grada Zagreba. Uz brojno članstvo, obljetnici je nazočio niz stranačkih dužnosnika, ministara u Vladi RH, saborskih zastupnika… Veliki broj okupljenih članova i simpatizera, zajedništvo i pobjedničko ozračje jasan su pokazatelj da će HDZ na nadolazećim lokalnim izborima ostvariti najbolji rezultat do sada.

Okupljenima su se obratili predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković te predsjednik HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Plenković: Očekujem još bolji rezultat u županijama i gradovima!

Predsjednik Plenković u svom je obraćanju - često prekidanom snažnim pljeskom - zahvalio i čestitao zagrebačkom HDZ-u na odličnom rezultatu na parlamentarnim izborima:

- Nije nikakva tajna da je upravo uspjeh u zagrebačkim izbornim jedinicama predstavljao onu ključnu razliku u broju mandata u odnosu na naše konkurente s lijevoga političkog spektra. I taj rezultat i sjajna atmosfera na ovome večerašnjem skupu samo potvrđuju moj optimizam za lokalne izbore. HDZ je kao stranka okupljanja i zajedništva čvrsto usidren u desnom centru, mi smo danas onakva stranka kakvu je želio i naš utemeljitelj dr. Franjo Tuđman! Uvjeren sam da ćemo broj HDZ-ovih župana sa sadašnjih 11 povećati na barem 13, a i da ćemo napraviti veliki iskorak i u gradovima!

Uspješna godina

Što se tiče njegove Vlade, Plenković je istaknuo da nisu niti pomišljali tražiti onih uobičajenih „100 dana mira“:

- Usuđujem se reći da nijedna vlada do sada nije tako reformski ambiciozno započela mandat kao naša. Donijeli smo u manje od 55 dana cjelovitu poreznu reformu i novi zakon o javnoj nabavi, a istodobno povećali minimalnu plaću u većem iznosu nego što je to učinila SDP-ova vlada u četiri godine. Isplatili smo božićnice bez rebalansa proračuna, postigli dogovor sa sindikatima državnih službenika... Sve to svjedoči o našoj privrženosti politici solidarnosti, kao ključnome demokršćanskom načelu. Zahvaljujući političkoj stabilnosti koju smo osigurali i gospodarskom rastu, povećani su izgledi za hrvatski kreditni rejting.

Ova je godina - zaključio je svoj govor predsjednik Plenković - bila vrlo uspješna za HDZ. Stvorili smo temelj, čvrsto sam uvjeren, da iduća bude još bolja!

 

Mikulić: Imamo veliku priliku postići najbolji izborni rezultat u Zagrebu!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a (i zagrebačke Gradske skupštine) Andrija Mikulić ne bez ponosa je apostrofirao uspjehe svog tima:

- Kada smo prije 4 godine preuzeli odgovornost za stranku, ona tada nije igrala ozbiljniju ulogu u glavnom gradu. Mnogi su nas podcjenjivali. No krenuli smo s napornim radom na terenu, među članovima i simpatizerima, iz temelja smo dizali stranku. Sada smo pak u potpuno drukčijoj poziciji: držimo oko polovice vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, a nijedna se važna odluka u Zagrebu ne može donijeti bez nas. Na nadolazećim lokalnim izborima otići ćemo korak dalje. Idemo po pobjedu! HDZ je u prilici postići najbolji rezultat u zadnjih 16 godina i mi je, predsjedniče Plenkoviću, ne smijemo i nećemo propustiti!