U četvrtak, 19. travnja, u prostorijama Matice hrvatske u samom centru Zagreba, tri Područne organizacije: Donji grad, Gornji grad - Medveščak i Podsljeme, zajednički su obilježile 28 godina od svog osnutka.

Simboličnim zajedničkim slavljem stavljen je naglasak na činjenicu da su te tri Područne organizacije povijesno usko povezane. Baštineći tradiciju iz povijesti, povezanost tih Područnih organizacija nastavlja se sve do današnjih dana gdje odlična suradnja garantira zajedništvo i u budućnosti.

Osim motivirajućih govora triju predsjednika Područnih organizacija: Davor Zec - Donji grad, Mislav Herman - Gornji grad - Medveščak i Pere Semren - Podsljeme, na svečanosti smo imali čast čuti govor predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", gospodina Maria Kapulice.

Uz nabrojane govornike posebno su se istakli govor prof. dr. sc. Drage Prgometa, kao i odličan govor predsjednika GO HDZ Grada Zagreba i predsjednika Gradske skupštine dr. sc. Andrije Mikulića 

Najduži, gromoglasni pljesak u prepunoj dvorani Matice hrvatske dobio je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin Andrija Plenković. Predsjednik HDZ-a, gospodin Plenković je uz čestitke članovima triju Područnih organizacija naglasio važnost zajedništva i nastavak započetih procesa kojima HDZ izravno utječe na budućnost Hrvatske.

Atmosfera u dvorani, što zbog sjajnih govora, što zbog činjenice da je ista bila prepuna članova kako triju slavljeničkih Područnih organizacija, tako i kolega iz različitih dijelova grada Zagreba, ali i šire, bila je izvrsna! Posebnu notu cijelom programu dali su svojim pjevačkim nastupima KUD iz Markuševca i izvrsne mlade pjevačice Nike Pastulović. 

Poslije svečanog dijela svi uzvanici imali su prilike podružiti se uz prigodan domjenak i osvježenje.

Slavlje, druženje i učvršćivanje zajedništva trajalo je do dugo u noć, a poseban je efekt imalo zajedničko rezanje torte Predsjednika HDZ-a i tri predsjednika Područnih organizacija.