U organizaciji TO Jarun, Špansko, Vrbani i Gajnice, 4. studenoga u jutarnjim satima održana su druženja s građanima gdje su imali prilike razgovarati s kandidatima  VII. Izborne jedinice Domoljubne koalicije -Jasenom Mesićem, Domagojem Ivanom Miloševićem (HDZ), Draženom Štiglićem .

 

Na opće zadovoljstvo zainteresiranih kandidati su srdačno i optimistično odgovarali na upite o smjernicama programa i gospodarskog oporavka Republike Hrvatske. S obzirom na ekonomsku situaciju mnogi su svoja zanimanja iskazali žurnom potrebom otvaranja radnih mjesta i omogućavanja lakšeg života malim i srednjim poduzetnicima kao i onima umirovljenima. Kako bi udovoljili svakom građaninu, kandidati su  vrlo pomno obrazlagali svoje odgovore u nastojanju pojašnjenja načina povezivanja privatnih i javnih ulaganja uz korištenje europskih fondova čime se otvaraju mogućnosti poboljšanja uvjeta života. Smanjenjem poreznih olakšica i pojednostavljenjem pravila poslovanja jačalo bi se poduzetništvo, a stabilnim poreznim sustavom i monetarnom politikom razvijalo poticajno poslovno okruženje.

 

U večernjim satima kandidati Domoljubne koalicije pred više stotina nazočnih građana Jastrebarskoga održali su motivacijske govore.

 

Željko Fiolić se dotakao nezaposlenosti u RH, iseljavanja mladih, ukupnom državnom dugu koji je učinila Vlada Zorana Milanovića, Domagoj Ivan Milošević ukazao je na katastrofalnu gospodarsku sliku Hrvatske dok je Jasen Mesić upozorio na zanemarivanje razvoja kulture i čuvanja kulturne baštine u protekle četiri godine