Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba održao je tiskovnu konferenciju s ciljem podrške predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i za narednih pet godina. Predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. Andrija Mikulić istaknuo je kako danas imamo predsjednicu koja je svjetski brend, koju svijet poštuje i koju nije sram pokazati emocije prema svome narodu. Mi želimo predsjednicu koja će nastaviti biti kritična prema neradnicima i salonskim političarima, prema onima koji podcjenjuju Hrvatsku i koji misle da je Hrvatska mala i beznačajna.

Umjesto politike podjela, želimo graditi hrvatsko zajedništvo jer samo tako možemo prema naprijed, i kao Grad Zagreb i kao Hrvatska. Umjesto svađalačkog mentaliteta, nudimo dijalog i komunikaciju, kako bismo stvarali i realizirali projekte za budućnost.

Nemojmo nasjedati na instant-rješenja i na opcije koje raspršuju glasove desno od centra, jer njihovi glasovi u konačnici idu onoj opciji koja je najviše štete donijela Hrvatskoj i opciji koja se srami Hrvatske. Hrvatskoj nisu potrebni eksperimenti s nekim drugim kandidatima koji bi indirektno Hrvatsku ponovno sunovratili u region.N

Na kraju svoga obraćanja, predsjednik Mikulić pozvao je sve Zagrepčanke i Zagrepčane da u nedjelju, 22. prosinca izađu na izbore i zaokruže redni broj 3. ispred imena Kolinde Grabar Kitarović.