Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović gostovao je u emisiji "Briefing" TV Jutarnjeg lista, u kojoj je istaknuo da upravo on od svih kandidata od centra na desno ima najveću šansu ući u drugi krug.

"Svim kandidatima od centra na desno bi trebao biti cilj da ne dopustimo krajnjoj ljevici, g. Tomislavu Tomaševiću, da bude izabran. No, čudni su motivi ostalih kandidata koji dolaze iz spektara u kojem su i moji birači. Poručujem kolegi Tomaševiću da ću ga pobijediti u drugom krugu. Čim netko u Zagrebu želi graditi, on pokrene prosvjed. Pozivam ga na debatu da sučelimo ideje i vizije Zagreba. Neka sugrađani vide što on nudi, a što ja. Tomašević ne spava mirno jer zna da ga samo ja mogu pobijediti", rekao je Filipović.

Svi rade ankete, a HDZ uvijek pobijedi - dodao je. Podsjeća da je na parlamentarnim izborima HDZ osvojio najviše glasova u sve četiri zagrebačke izborne jedinice, a tako će biti i ovaj put!

"Želim da Zagreb bude grad u kojem će pobjednici pobjeđivati i u kojem će najslabiji biti zaštićeni. Obećavam građanima da nikad više neće gledati projekte koji su višestruko precijenjeni i u kojima su rokovi probijeni. Uvest ću red", naglašava Filipović i dodaje da nije normalno da projekt s 300 naraste na 750 milijuna kuna kao što je slučaj kod izgradnje sljemenske žičare. Napominje da Gradska skupština na takve stvari ni na koji način nije mogla utjecati jer je po Statutu Grada Zagreba isključivo gradonačelnik odgovoran za realizaciju proračuna.

U upravljanju gradom - zaključio je Filipović - uvest će međunarodne standarde borbe protiv korupcije.